http://proxy.conventus.dk/kalender/ical.php?forening=15225&bruger=135214&key=oxmeICk8GmeLQgT5KkqPXJ3FATmF4LFi
top of page

Foredrag med Anne Marie og Tom Aggerholm

Tirsdag den 5. december 2017 blev der afholdt åbent hus i cafeen. 25 gæster var mødt op til en spændende aften, der først bød på et let traktement, herefter velkomst ved brugerrådet og information om støtteforeningen. Vi havde besøg af tidl. misbruger Anna Marie Aggerholm og hendes søn Tom Aggerholm, der skulle holde et oplæg om temaet “Når alkohol styrer familien.”

 

 

Anna Marie kom fra et barndomshjem, hvor der ikke var blevet drukket alkohol. Da hun blev gift var det med en mand der nød en cocktail kl. 17.00, og et glas rødvin til maden, hvilket hurtigt blev til mere og mere. Dermed udviklede hun hurtigt en afhængighed.

 

 

Anna Marie kæmpede længe for at holde fast i sit job som direktionssekretær i en større virksomhed. Hun havde spiritus i håndtasken, som hun drak på toilettet i pauserne. Hun kæmpede også for at få tingene til at hænge sammen i hjemmet, men hun blev skilt og en dag fandt forældrene hende bevidstløs i sengen. De kørte hende på et behandlingshjem.

 

I 1999 fik hun en minnesottakur, og har siden været ædru. I dag arbejder hun som misbrugsbehandler. 

 

 

Om forholdet til sin søn fortalte Anna Marie. “Man tror altid at et barn i en alkohol familie går rundt i forhutlet tøj, har blå mærker og ikke får mad, men det forholder sig lige modsat. Min Tom var meget stille i skolen, han mødte altid til tiden, lavede sine lektier, havde mærkevare tøj og ny cykel – for det var der jeg købte aflad hos ham”. “Men han savnede jo nærværet og den åndelige kontakt til sin mor, for han følte hele tiden at han var i vejen”.

 

 

Tom fortalte selv om hverdagen i den dysfunktionelle familie. Han følte sig ensom, og han gjorde alt for ikke at få skæld ud. Han fortalte også, hvordan han senere som ung og voksen har haft brug for psykologbehandling til at indse,  at det ikke længere er hans opgave at passe på sin mor. 

 

 

Tom måtte selv finde den børne og ungdomspsykolog han har benyttet. I dag er der hjælp at hente hos organisationerne BRUS og TUBA. 

CAFE RUSFRI

- For dig der har taget et valg

bottom of page