Galleri / Foredrag med Peter Bang

Åbent hus med foredrag af Peter Bang

 
Tirsdag den 23. maj 2017 blev der afholdt åbent hus i cafeen. Hele 72 gæster var mødt op til en spændende aften, der først bød på et let traktement, herefter velkomst ved brugerrådet og information omkring støtteforeningen.
 
For at få plads til alle valgte vi at flytte foredraget over i gymnastiksalen ved Psykiatriens hus. (Vores nabo)  Her gav tidligere misbruger Peter Bang, også kaldet "Manden med arret"  en ærlig beretning om sit liv i helvede.
 
Vi fik en historie om en barndom fuld af omsorgssvigt fra travle forældre, vold og seksuelt misbrug.
 
I hans ungdom solgte han stoffer, blev skudt på, havde speedbåd, bil, motorcykel, sad i fængsel, delte øretæver ud til store mænd og kunne håndplukke smukke kvinder i byen.
 
Senere ramte han bunden i svimlende fart. Misbruget tog til. Han måtte sælge alle sine ting for at finansiere sit stofmisbrug og endte som hjemløs, hvorefter han totalt ødelagt slæbte sig ned til heroinklinikken.
 
Her kom han i behandling på statsfinansieret heroin, og herfra tog han som den første i Odense springet til at komme fri af både stoffer og medicin. Det er nu fire år siden at Peter blev clean, og i dag er han engageret i at hjælpe andre misbrugere på ret kurs, og skaffe penge til det arbejde, hvorfor han turnerer med foredraget "Mit liv i helvede". 
 
Peter har et evigt minde fra sin tid som slagsbror. Fra øret og ned til mundvigen har han et kæmpe ar. Det stammer fra et slagsmål, hvor der var én der trak kniven. "Han var fej, og turde ikke bare slås med de bare næver" sagde Peter Bang, som ikke ønsker sig nogen plastic-operation, idet arret er en fast del af ham.  
 
Vi sluttede af med en spørgerunde. Endnu en fantastisk aften i Cafe Rusfri.
Cafe Rusfri | CVR: 35 30 68 89 | Gl. Hadsundvej 1A, 8900 Randers  | Tlf.: 93 85 01 33 | caferusfri@gmail.com